12/11/2014





















Υλικά για 4 μερίδες

2 φλιτζ. βρασμένες φακές
1 μήλο στάρκιν κομμένο σε μικρούς κύβους
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 κ. σ. ψιλοκομμένα καρύδια
2 κ. σ. τριμμένο blue cheese
1 κ. σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ:
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ. γλ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρετε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνεται. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Βάλτε σε μπολ τις φακές, το μήλο, το κρεμμύδι, τα καρύδια, το μπέικον, το τριμμένο τυρί, το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι. Βάλτε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε μπολ και χτυπήστε τα με το σύρμα. Ρίξτε τη βινεγκρέτ στο μείγμα με τις φακές και ανακατέψτε.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment