01/11/2014












Υλικά

200 γρ. σουπιές μικρές
50 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες
1 μάτσο φρέσκο βασιλικό
Eλαιόλαδο
Ξίδι από λευκό κρασί
Χυμός 1 λεμονιού
1 φλ. λευκό κρασί
Φάβα έτοιμη μαγειρεμένη

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και καθαρίζετε καλά τις σουπιές και τις κόβετε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τις σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τις σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Συμπληρώνετε με το κρασί και αφήνετε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν, συμπληρώνοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Αφήνετε τις σουπιές να κρυώσουν και τις τυλίγετε σε μπουκετάκια με το προσούτο. Μπορείτε να τις σερβίρετε χλιαρές ή να τις γκρατινάρετε ελαφρά στον φούρνο.
Ετοιμάζετε τη φάβα με τον γνωστό τρόπο και σερβίρετε στο πιάτο. Γαρνίρετε με τις σουπιές και το προσούτο και περιχύνετε με ένα ντρέσινγκ που θα κάνετε ανακατεύοντας 1/2 φλ. ελαιόλαδο με 1/4 φλ. ξίδι και αρκετό ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment