10/11/2014


















Υλικά

2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
500 ml νερό
400 γραμμάρια κους-κους
75 γραμμάρια σταφίδες
1 αχλάδι σε κομματάκια
1 χούφτα κάσιους
2 κουταλιές του γλυκού λεπτό ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
Λίγη φρέσκια μέντα

Εκτέλεση συνταγής

Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια μεσαία κατσαρόλα.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τα κάσιους και το κύμινο και σοτάρετέ το, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει.
Προσθέστε το αχλάδι και το νερό και αφήστε το να πάρει βράση.
Προσθέστε το κουσκούς, ανακατέψτε και αφήστε το να βράσει. Βγάλτε το φαγητό από τη φωτιά, καλύψτε το με το καπάκι του σκεύους και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 5΄ ή μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό, φουσκώνοντάς το με ένα πιρούνι κάθε τόσο.
Προσθέστε τις σταφίδες, τη μέντα και το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού στο κουσκούς και ανακατέψτε προσεκτικά.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment