02/11/2014

















Υλικά

2 κούπες ρύζι γλασέ
4 κούπες νερό
2 κούπες κόκκινη κολοκύθα τριμμένη
1 κούπα ξανθή σταφίδα
1 κούπα καρύδια, ψημένα και χοντροκομμένα
1/2 κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
2 κουταλιές σούπας κανέλα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
10 φύλλα κρούστας
3/4 κούπας λάδι ελιάς (για τα φύλλα)

Σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 και 1/2 κούπα νερό
φλούδα λεμονιού (5 λεπτά βράσιμο)

Εκτέλεση συνταγής

Πλύντε καλά το ρύζι και βάλτε το να σιγοβράσει (στο 1) με το νερό, μέχρι να το πιεί όλο. Απλώστε το ρύζι να κρυώσει σε ταψάκι. Προσθέστε την κούπα με την κολοκύθα, τη σταφίδα, τα καρύδια, 2 κουταλιές ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε απαλά. Απλώστε 5 λαδωμένα φύλλα κρούστας στο ταψί, το 1/3 της γέμισης, μετά άλλα 2 λαδωμένα φύλλα, το δεύτερο 1/3 της γέμισης, άλλα 2 λαδωμένα φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση. Τέλος σκεπάστε με άλλα 5 λαδωμένα φύλλα κρούστας.
Κόψτε ομοιόμορφα το τελείωμα των φύλλων (για να μην αναγκαστείτε να τυλίγετε πιο πολύ φύλλο σε μια πλευρά και λιγότερο σε άλλη). Ψεκάστε τα φύλλα να μαλακώσουν και τυλίξτε τα. Αλείψτε με λάδι και νερό την επιφάνεια και χαράξτε την πίτα. Ψήστε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 1 ώρα μέχρι να ξανθύνει το φύλλο. Λίγο πριν βγει η πίτα, ετοιμάστε το σιρόπι. Περιχύστε την πίτα με το σιρόπι και αφήστε την ξεσκέπαστη για να μην μαλακώσει το φύλλο.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment