11/11/2014























Υλικά

400 γρ κουβερτούρα
½ φλτζ κρέμα γάλακτος
2 πορτοκάλια

Για την επικάλυψη
Κουβερτούρα ή τρούφα ή ινδοκάρυδο ή κακάο

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε από τα πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό τους και τα βάζουμε να βράσουν.
Μόλις ο χυμός μείνει μισός ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Όταν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 3 ώρες, για να σφίξει.
Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια τα οποία τα περνάμε ή σε τρούφα ή σε ινδοκάρυδο ή σε σκόνη κακάο ή σε λιωμένη κουβερτούρα.
Τα αφήνουμε ξανά στο ψυγείο να σφίξουν.
Διατηρούνται καλά κλεισμένα για 2 εβδομάδες στο ψυγείο.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment