03/11/2014

















Υλικά

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
3 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
3 κλωνάρια (ολόκληρα) σέλινο ψιλοκομμένο
6 μικρές πατάτες (ή 3 μεγάλες) κομμένες σε μικρούς κύβους
8 κούπες περίπου ζωμό κότας
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
αλάτι
μαύρο πιπέρι
περίπου 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κούπα τυρί της επιλογής σας τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη (προαιρετικό)

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόψετε τα λαχανικά σας σε μικρά καρέ (κυβάκια).
Τσιγαρίστε το μπεϊκον σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το με τρυπητή κουτάλα και αφήστε το λίπος στον πάτο της κατσαρόλας.
Τσιγαρίστε στο λίπος από το μπέικον, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Αφήστε τα να τσιγαριστούν 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις πατάτες. Προσθέστε αλατάκι  και πιπέρι. Ανακατέψτε και αφήστε για κάνα πεντάλεπτο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τον ζωμό κότας. Αυξήστε την θερμοκρασία μέχρι να έρθει σε βράση. Αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Διαλύστε καλά το αλεύρι στο γάλα μέχρι να γίνει ενα λείο μίγμα. Προσθέστε το στην σούπα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ενα ωραίο δέσιμο.
Βάλτε τα 2/3 περίπου της σούπας σας στο μπλέντερ (η το μούλτι) και κάντε τα πουρέ.
Προσθέστε το πίσω στην κατσαρόλα.
Αφού έχετε το μάτι σε χαμηλή φωτιά πλέον, προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Δοκιμάστε την σούπα σας και προσθέστε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι ή πιπέρι. Προσθέστε τον μαϊντανό.
Εάν έχετε οποιοδήποτε τυρί στο ψυγείο, τρίψτε το και βάλτε το πάνω από τη σούπα σας στο σερβίρισμα μαζί με το ψιλοκομμένο μπεϊκον.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment