Τραχανόπιτα


















Υλικά

3 φλ. τσαγιού γλυκό τραχανά
700ml φρέσκο γάλα καυτό
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.γ μπέικιν
300γρ φέτα τριμμένη
4 αυγά
αλάτι-πιπέρι
1 φλ. τσαγιού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός)


Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε ένα μπολ τον τραχανά μαζί με το γάλα και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον τραχανά με το γάλα, την φέτα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, το μπέικιν, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Σχόλια