11/11/2014


























Υλικά 

Mισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 
Μία μικρή πράσινη πιπεριά
Μια μικρή ντομάτα
Ένα μικρό κομμάτι μάνγκο (χρησιμοποιείστε το υπόλοιπο στη σάλσα)
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Ένα αβγό
Ένα κρεμμύδι
Λάδι μία-δύο κουτ.
Μια κουτ. χυμό πορτοκάλι
Μαϊντανό
Ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι

για σάλσα μάνγκο:
Ένα με δύο ώριμα μάνγκο (εξαρτάται από το μέγεθος)
Μία μεγάλη πράσινη πιπεριά
Μία μεγάλη κόκκινη πιπεριά
Ένα κόκκινο κρεμμύδι
Δύο ντομάτες
Μαϊντανό
Λάδι
Χυμό λεμόνι
Αλάτι
Προαιρετικά, λίγο τσίλι (κόκκινο πιπεράκι)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη σάλσα:
Ψιλοκόβουμε το μάνγκο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι σε κυβάκια. Τα αναμιγνύουμε σε μεγάλο μπολ, μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2-3 κουτ. λάδι, λίγο λεμόνι και αλάτι. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για τα μπιφτέκια:
Βάζουμε τη ντομάτα, την πιπεριά και το μάνγκο σε μούλτι μιξεράκι και τα πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαιντανό.
Βάζουμε το παραπάνω μίγμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σ'ένα μπολ και ζυμώνουμε. Βάζουμε τόσο ψωμί ή φρυγανιά, όσο χρειάζεται για να έχει το μίγμα την πυκνότητα του κλασικού μίγματος για μπιφτέκια. Βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
Τα τηγανίζουμε με ελάχιστο λάδι, ή ψήνουμε σε τεφάλ ή στη σχάρα.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment