03/11/2014

Πρωτότυπη συνταγή κάνει 5 ντουζίνες Μπισκότα

ΥΛΙΚΑ:


1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο,
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέυουμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό. Χτυπάμε τα αυγά και τη βανίλια και τα ρήχνουμε στο μπωλ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Καλύπτουμε το μείγμα για τουλάχιστον μία ώρα (ή όλη την νύχτα).
Προθερμάνετε το φούρνο σε 200 βαθμούς. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια 1/4 έως 1/2 ίντσα πάχος. Κόψτε σε σχήματα με οποιαδήποτε κόπτη μπισκότων.Τοποθετήστε τα μπισκότα 1 ίντσα χώρια σε κατάλληλα φύλλα μπισκότων.Ψήστε 6 έως 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment