06/11/2014



















Υλικά

500 γρ. τραχανάς γλυκός
½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
4 λουκάνικα
100 γρ. μαργαρίνη
100 ml κρέμα γάλακτος
Aλάτι, πιπέρι μαύρο
3 - 4 κ. σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Σε νερό που κοχλάζει βράζετε τον τραχανά για 4', ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο. Σουρώνετε τον τραχανά και τον κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με λίγο λάδι σοτάρετε τα λουκάνικα και τα τοποθετείτε σ' ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τη μαργαρίνη, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και τηγανίζετε τον τραχανά για λίγο μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύετε. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κεφαλοτύρι, μαγειρεύοντας μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς. Σερβίρετε αμέσως με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment