14/11/2014


















Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ. πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
1 κουτ. γλυκού αλάτι
16 γρ. μαγιά ξερή (2 φακελάκια)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
60γρ. ούζο
900γρ. νερό χλιαρό
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
350γρ. μέλι
Σουσάμι ψημένο και κοπανισμένο
Καρύδια χοντροκοπανισμένα

Εκτέλεση συνταγής

Περνάτε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ και τις αφήνετε στην άκρη.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε σε μια λεκάνη με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε τον πουρέ της πατάτας, το ούζο και το αβγό ελαφρά χτυπημένο και ξεκινάτε να ανακατεύετε προσθέτοντας σταδιακά το χλιαρό νερό αργά αργά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Τον αφήνετε σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη σε ζεστό μέρος για μια ώρα να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες.
Για να φτιάξετε τους λουκουμάδες, βάζετε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει, βάζετε σε ένα ποτήρι νερό, παίρνετε στο δεξί χέρι ένα κουταλάκι του γλυκού και στο αριστερό φοράτε γάντι και πιάνετε μια ποσότητα ζύμης στη χούφτα σας. Σφίγγετε το δείκτη και τον αντίχειρα αφήνοντας μια μικρή ποσότητα ζύμης να απελευθερωθεί. Βουτάτε το κουτάλι στο νερό και κόβετε με αυτό τη ζύμη και τη ρίχνετε στο καυτό λάδι. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο φροντίζοντας να βρέχετε συχνά το κουτάλι και να μην ρίχνετε πολλούς λουκουμάδες στο λάδι κάθε φορά. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Μοιράζετε τους λουκουμάδες σε πιάτα, τους περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με σουσάμι και καρύδια και σερβίρετε αμέσως.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment