10/11/2014




























Υλικά


24 μπισκότα τύπου Πτι μπερ ή οποιαδήποτε άλλα λεπτά μπισκότα ή 1 πακέτο έτοιμα σαβαγιάρ
12 ξυλάκια από σουβλάκι ή παγωτό

Για τη γέμιση
400 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
5 κ.σ. κούσταρ πάουντερ ή άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια ή κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
20 γρ. κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, αν θέλουμε
Για την επικάλυψη 200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου μέσα στο μισό γάλα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με όλα τα άλλα υλικά – ζάχαρη, καφές, κουβερτούρα, αλάτι. Πριν αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το γάλα με το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Σκεπάστε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

Αφού η κρέμα κρυώσει καλά, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (εάν θέλουμε) και χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα ώστε να γίνει αφράτη, για 2 περίπου λεπτά.
Απλώνουμε με μια σπάτουλα σε ένα μπισκότο και βάζουμε από πάνω ένα μπισκότο ακόμα ώστε να γίνει σάντουιτς.

Αν θέλουμε βάζουμε στη γέμιση ένα ξυλάκι ώστε να γίνει σαν γλειφιτζούρι, τα καλύπτουμε με σοκολάτα, που έχουμε λυώσει σε μπεν μαρί. Στολίζουμε με τρούφα χρωματιστή και περιμένουμε να παγώσει η σοκολάτα.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment