13/11/2014























Υλικά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη σε λωρίδες 
2 καυτερές πιπεριές (chilies ή άλλο είδος), χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες
15 ελιές πράσινες, γεμιστές, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
χυμό ενός λεμονιού και λίγο τρίμμα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και πιπεριά και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να καούν).
Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, το κύμινο και το αλάτι.
Το αφήνουμε να βράσει για 5 με 6 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε σε άσπρο ρύζι.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment