02/11/2014














Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
6-7 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
1 ντομάτα
1 δαφνόφυλλο
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο. Στη συνέχεια τον κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10΄-12΄ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε για 2΄-3΄ να βγάλουν το άρωμά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα για να μυρίσει η ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά.
Ρίχνουμε λίγο νερό, ίσα να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄ μέχρι να μελώσουν. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Εκτύπωση και PDF
Ετικέτες: ,

0 comments :

Post a Comment