16/11/2014


















Υλικά για 20 περίπου κομμάτια

1/2 φλιτζ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 1/3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. νιφάδες βρόμης (αλεσμένες)
1/3 φλιτζ. ταχίνι
1 αυγό
1/2 φλιτζ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και στρώνετε το ταψί με λαδόχαρτο.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ (αφού τα έχετε κοσκινίσει), τη σόδα, το αλάτι και τις νιφάδες βρώμης.
Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και το μέλι έως ότου σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Συμπληρώνετε με τα στερεά υλικά και αναδεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
Πλάθετε τα μπισκότα και τα πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα ψήνετε για 12-15' μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη λίγη κανέλα, ή σταγόνες σοκολάτας, ή σταφίδες.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment