Πολύχρωμα cupcakes με επικάλυψη μαρέγκας


















Υλικά

για τη βάση:
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. ζάχαρη
4 αυγά
300γρ. αλεύρι
10γρ. μπέικιν
180γρ. γάλα

για την επικάλυψη
40γρ. νερό
180γρ. ζάχαρη
3 ασπράδια αυγού
Διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής της προτίμησής σας
Ένα κορνέ


Εκτέλεση συνταγής


Για τη βάση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου να γίνουν μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε το γάλα,ανακατεύοντας συνεχώς. Τοποθετούμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα και έπειτα σε φόρμες για muffins. Ψήνουμε στους 160βαθ, σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και ζαχαρένια λουλούδια.

Για την επικάλυψη:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 115βαθ. Σε αυτό το στάδιο χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 123-125βαθ. Τότε την αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 10λεπτά.
Χωρίζουμε το μίγμα σε όσα διαφορετικά χρώματα θέλουμε να φτιάξουμε και χρωματίζουμε προσθέτοντας σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. Σταδιακά για να μη γίνει πολύ σκούρο.
Παίρνουμε ένα κουτάλι και προσθέτουμε ένα μέρος από το μίγμα του πρώτου χρώματος στη μία πλευρά του κορνέ. Προσθέτουμε ένα μέρος από το μίγμα του δεύτερου χρώματος σε άλλη πλευρά του κορνέ και κάνουμε το ίδιο για όλα τα διαφορετικά χρώματα.
Τοποθετούμε το κορνέ πάνω από το cupcake και πατάμε το κορνέ ώστε να βγει η επικάλυψη ως ροζέτα πάνω στο cupcake.





Σχόλια