Ταλιατέλες με σάλτσας απο φασόλια και φασκόμηλο



(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

250 γραμμάρια ξηρά φασόλια βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλιες φρέσκο φασκόμηλο
1 πακέτο ταλιατέλες
Αλάτι και πιπέρι  φρέσκο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια,και λιγο βούτυρο σε κρύο νερό για 6-8 ώρες ή όλη τη νύχτα . Πετάξτε το νερό το επόμενο πρωί . Βράζουμε με μια πρέζα αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα φασόλια και διατηρούμε το νερό για μελλοντική χρήση . Ανακατέψτε τα φασόλια και κάντε τα πουρέ στο μίξερ.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα . Τρίβουμε τα 2 σκόρδα και τα βάζετε στο λάδι .Τηγανίζουμε για ένα λεπτό και προσθέστε το φασκόμηλο,το βούτυρο τα φασόλια πουρέ σε αυτό και ανακατεύουμε καλά . Προσθέτουμε το νερό που βράζαμε τα φασόλια περίπου 2 κούπες,σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20' λεπτα σε χαμηλή φωτιά. Οταν δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε της ταλιατέλες που εχουμε βράσει σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου,ανακατεύουμε βάζουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι.

Σχόλια