Ραβανί


(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

6 αυγά κρόκους από τα ασπράδια χωριστά
140 γρ. ζάχαρη
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
220 γρ. νερό
30 γρ. γλυκόζη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους από τα αυγά με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, την ενσωματώνουμε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ένα τετράγωνο ταψί.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 30 λεπτά.

Σιρόπι:

1. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά,ρίχνουμε και το λικερ μαςτιχας,βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.

Σχόλια