24/04/2015




(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

100 γρ. μανούρι
100 γρ. κατίκι Δομοκού
100 γρ. φέτα
200 ml ελαιόλαδο
1 κουτάλια μπούκοβο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκά
2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ


Εκτέλεση συνταγής

Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τα τυριά (μανούρι, κατίκι και φέτα) και τα πολτοποιούμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν και να φτιάξουν ένα πυκνό μείγμα.
Χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μπλέντερ αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το λάδι. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό. Στη συνέχεια ρίχνω την πιπεριά Φλωρίνης τη πάπρικα και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη, στο τέλος βάζουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ομοιόμορφα.
Μεταφέρω την τυροκαυτερή σε ένα μπολ. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν σερβίρω.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment