28/04/2015























(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)


Υλικά

150γρ. βούτυρο
10 μεγάλες πιπεριές Κόκκινες (κέρατο)
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο με μικρούς κύβους
400 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
2 κουταλιές μαγιονέζα
5 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι γλυκού κύμινο τριμμένο
1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
1 ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα καπάκια και τα κρατάμε στην άκρη, βγάζουμε τα εσωτερικά σπόρια και τις πλένουμε ξανά.
Τις τοποθετούμε όρθιες σε απορροφητικό χαρτί με το άνοιγμά τους προς τα κάτω για να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε μετά στο τηγάνι το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας (κύμινο – αλατοπίπερο), σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε ενάμιση ποτήρι καυτό νερό στο οποίο διαλύουμε τον σπιτικό ζωμό κότας.
Ανακατεύουμε καλά και σιγομαγειρεύουμε έως ότου τα κομμάτια του κοτόπουλου μαλακώσουν και γίνουν τρυφερά.
Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, ενώ κρατάμε το ζουμάκι από το τηγάνι.
Σε μία λεκάνη σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, το τριμμένο τυρί και 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι,και 2 κουταλιές μαγιονέζα.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψάκι, τις περιχύνουμε με το ζουμάκι από το σοταρισμένο κοτόπουλο και τις κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και πάρουν χρώμα οι πιπεριές.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment