Σουπιές κατσαρόλας με μάραθο


(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
1/3 ματσάκι μάραθο χονδροκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2/3 κόκκινο κρασί(κουπα)
3 σκελίδες σκόρδο
300 γρ Ελιές Καλαμών
2/3  Ελαιόλαδο (κουπα)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τις ελιές τα κουκούτσια και για να μην είναι πολύ αλμυρές τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Πλένουμε πολύ καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2 εκατ. περίπου.
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Ελαιόλαδο,και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις σουπιές. Τα αφήνουμε να ροδίσουν.Μετά, προσθέτουμε το κρασί και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.Μέχρι να βράσουν οι σουπιές, σε μία άλλη κατσαρόλα, βράζουμε για λίγη ώρα το μάραθο, το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στις σουπιές μαζί με τις ελιές, τις οποίες επίσης έχουμε σουρώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί μέχρι να είναι μαλακές οι σουπιές και να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό.

Σχόλια