26/04/2015














(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Για 6 άτομα

Υλικά

500 γρ.κιμά κοτόπουλου από φιλέτο στήθος
8 φρυγανιές τριμμένες
1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 πράσινη πιπεριά τριμμένη μαζί με το κρεμμύδι
2 σκ.σκόρδου ψιλοκομμένο
3 κ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γλυκού ρίγανη
3 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλυκού (mix μπαχαρικών) για κοτόπουλο
Αλάτι
1 κ.σούπας ξίδι
2 κ.σούπας γάλα
70 ml ελαιόλαδο

Για την γέμιση:
6 φέτες μπέικον
6 κομμάτια σε μέγεθος σπιρτόκουτου τυρί τσένταρ
2 κ.σούπας μουστάρδα
2 κ.σούπας κέτσαπ


Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τον κιμά με τις τριμμένες φρυγανιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε το μείγμα και αλείφουμε με κέτσαπ και μουστάρδα που τα έχουμε κάνει mix προσθέτουμε το μπέικον και το τσένταρ διπλώνουμε-κλείνουμε την γέμιση καλά και βάζουμε το ρολό σε  ταψάκι. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το ρολό και από τις δυο πλευρές.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment