28/04/2015




από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
100 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
110 γρ ζάχαρη άχνη
35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
λίγο βούτυρο ακόμα για να βουτυρώσουμε τις φόρμες

Για το σερβίρισμα:
κακάο
λιωμένη σοκολάτα
παγωτό βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να γίνει λεία
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μη φαίνεται καθόλου ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το μείγμα αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα για 1-2 λεπτά.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αλευρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 6 φόρμες για σουφλέ/ muffins.
Μοιράζουμε το μείγμα, με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι, στις φόρμες.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 12 λεπτά (τοποθετούμε στην πάνω θέση του φούρνου).
Μετά από 12 λεπτά βγάζουμε αμέσως τα κέικ από το φούρνο. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με παγωτό, λιωμένη σοκολάτα και κακάο.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment