Πιροσκί με γέμιση πατάτα















(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού περίπου χλιαρό νερό

για τη γέμιση:
1 ½ κιλό βρασμένες πατάτες
3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο του και ρίχνουμε το αλάτι.
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ½ φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και όταν αρχίσει να φουσκώνει, τη ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ρίχνοντας λίγο λίγο και το υπόλοιπο νερό, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει πολύ στα χέρια μας
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και από πάνω με 1 χοντρή κουβέρτα διπλωμένη στα τέσσερα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη (1 ώρα περίπου).

Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πατάμε με το πιρούνι και τις βάζουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν και να ενσωματωθούν με τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα, γεμίζουμε τα πιροσκί.
Και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν

Σχόλια