Φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κρούστα



Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 3 ώρες

Υλικά

6 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, χτυπημένα σε 3 εκατοστά πάχος
3 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα του εμπορίου (εγω χρησιμοποιώ barilla)
1/2 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
3 φλιτζάνια δημητριακά θρυμματισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα πουλερικών

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλύνετε τα στήθη κοτόπουλου σε κρύο νερό, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα με το αποβουτυρωμένο γάλα και καυτερή σάλτσα. Κλείστε τη σακούλα, κουνήστε μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να είναι πλήρως επικαλυμμένα, και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στο αλεύρι και τα χτυπάτε καλά να φύγει τον παραπανίσιο αλεύρι. Τα ξαναβάζετε στην σακούλα που κάνατε την μαρινάδα και τα κουνάτε για 1-2 λεπτά και τα βγάζετε. Σε ένα μπολ έχετε βάλει τα δημητριακά,την πάπρικα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο το κρεμμύδι και το καρύκευμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, και ανακατεύετε καλά. Περνάτε τα στήθη κοτόπουλου από το μίγμα μπαχαρικών-δημητριακών. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190'βαθμους επάνω σε σχάρα που την έχετε τοποθετήσει στην μέση του φούρνου. Για να μην λερωθεί οι φούρνος στο κάτω μέρος βάζετεε αλουμινόχαρτο η τοποθετούμε ένα ταψί.

Σχόλια