26/04/2015













(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά (10 μεριδες)

800 ml κρεμα γαλακτος
134 ml φρεσκο γαλα
8 κ.σουπας ζαχαρη
10 γρ.ζελατινη σε σκονη διαλυμενη σε 3-4 κ.σουπας νερο
4/6 κ.γλυκου μαστιχα σε σκονη
2 καψουλα βανιλια
4 κουταλιές μέλι, λιγο νερο για να διαλύσουμε το μέλι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μπολ βάζουμε την ζελατίνη με το νερο και το αφήνουμε να μαλακώσει για 2-3 λεπτά. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος,την ζάχαρη,την μαστίχα την βανίλια ανακατεύουμε να διαλυθούν και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Τότε προσθέτουμε την μουσκεμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί εντελώς. Αφαιρούμε από την φωτιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά μπολ. Αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσουν εντελώς και μετά τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε τα ακουμπάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε από πάνω με το μέλι που το έχουμε διαλύσει ελαφρώς με λίγο νερό.















Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment