11/04/2015



για 4 ατόμα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο 2 κιλά, ολόκληρο, άκοπο
5 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι ρίγανης, τα φύλλα
1.5 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και χωρίς την πράσινη ουρίτσα, κομμένη σε μικρά βελάκια
1 κλωνάρι δενδρολίβανο, τα φύλλα του
αλάτι, πιπέρι
1 κουπα λευκό κρασί

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.Eτοιμάζετε το μπούτι: To πλένετε, το στεγνώνετε ελαφρώς και το βάζετε πάνω σε διπλή λαδόκολα μήκους 60 εκ. περίπου ή 3 φορές το μήκος του κρέατος που θα τυλίξετε (έχετε αφαιρέσει με μαχαίρι κάθε εμφανές μικρό ή μέγαλο λίπος). Κάνετε με την μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού τρυπούλες και κατά διαστήματα 5 εκατ. περίπου το ένα από το άλλο,το περυχινετε με την κουπα κραςι,χώνετε μέσα στο κρέας τα κομματάκια του σκόρδου.Βάζετε με τον ίδιο τρόπο στα κενά τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου. Προσθέτετε τα φύλλα της ρίγανης, αλάτι (όχι υπερβολικό γιατί ψήνεται με τους χυμούς του), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, τα 3-4 κάτω για να καθίσει πάνω τους το κρέας.Διπλώνετε πακέτο τη λαδόκολα γυρίζοντας επάνω τα πλαϊνά ώστε να μην ξεφύγει το υγρό και την δένετε κάπως σφιχτά, σαν δώρο.

Προετοιμασία συνταγής 5 λεπτά και 2-3  ώρες το ψήσιμο, ανάλογα με το βάρος. Yπολογίστε γενικά 1 ώρα ψησίματος για κάθε κιλό κρέατος. 
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment