Σολομός φούρνου με κρουστά μαρμελάδας βερίκοκου


 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά 
Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά 
Συνολικός χρόνος : 15 λεπτά 
Μερίδες :4

Υλικά 

4  φιλέτα σολομού
1/4 φλιτζάνι του κουταλιού βερίκοκο / μαρμελάδα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κοκκώδης
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ , τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο , τριμμένο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί , σε μπολ βάζετε το μείγμα του κουταλιού βερίκοκο , μουστάρδες , σάλτσα σόγιας , το χυμό λάιμ , το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύετε καλα,αλείφετε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα απο πανω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά .

Σχόλια