Σολομός φούρνου με κρουστά μαρμελάδας βερίκοκου
(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 15 λεπτά
Μερίδες :4
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
1/4 φλιτζάνι του κουταλιού βερίκοκο / μαρμελάδα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κοκκώδης
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ , τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο , τριμμένο
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί , σε μπολ βάζετε το μείγμα του κουταλιού βερίκοκο , μουστάρδες , σάλτσα σόγιας , το χυμό λάιμ , το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύετε καλα,αλείφετε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα απο πανω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου