Μπιφτέκια θαλασσινών με πατάτες φούρνου




(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

4  σουπιές
2 μεγάλα καλαμάρια
4 φέτες ψίχα ψωμιού
2 κουταλιές της σούπας γαλέτα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
5 κουταλιές Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 φλιτζάνι  κόκκινο κρασί
2 κουταλιές ξίδι
4-5 πατάτες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε τις σουπιές και τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε.Βάζουμε στο μπλέντερ τη σουπιά και τα καλαμάρια και τα αλέθουμε καλά.Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη από την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόκκινο κρασί, το ξίδι, το σέλινο, τη ρίγανη και τον μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά τη γαλέτα όσο χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα και το πλάθουμε σε μπιφτέκια.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί.Προσθέτουμε τη ρίγανη, λίγο νερό, το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες και τα ψήνουμε στους 180C για 50'περίπου λεπτά.

Σχόλια