06/04/2015



για 4/6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 κιλό μύδια
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
πιπέρι
1 πρέζα σαφράν
2 κ.γλ. μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά τα μύδια.
1.Σε κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα μύδια, μαζί με το λευκό κρασί, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και δύο πρέζες τριμμένο πιπέρι.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να μειωθεί ο όγκος της στο 1/5 και προσθέτουμε μια πρέζα σαφράν.
3. Στραγγίζουμε τα μύδια και φιλτράρουμε το ζωμό.
4. Προσθέτουμε την κρέμα με το σαφράν.
Σερβίρουμε  αμέσως,με τα φυλλαράκια του μαϊντανού.

#Λόγω νηστείας αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα σόγιας#
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment