25/04/2015















(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 10%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το ξύσμα και το χυμό 3 λεμονιών
μια κούπα τριμμένα μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive.

Για το γαρνίρισμα:
τριμμένο καραμελωμένο αμυγδαλάκι ή τριμμένη σοκολάτα.

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, όχι με μίξερ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Τρίβουμε τα μπισκότα και συναρμολογούμε τα γλυκά μας σε μπολ ή σε ποτήρια κατάλληλου μεγέθους: βάζουμε 1-2 κουταλιές κρέμα, 1-2 κουταλάκια μπισκότο να καλυφθεί και ξανά κρέμα. Από πάνω πασπαλίζουμε με καραμελωμένο τριμμένο αμύγδαλο ή τριμμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με κομματάκια γλυκού του κουταλιού.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment