06/05/2015
















(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

1 κονσέρβα ανανά σε χυμό στραγγισμένο
12-14 κεράσια φρέσκα η κονσέρβας
1/4 φλ. βιτάμ λιωμένο
1 φλ. σκούρα ζάχαρη
200 γρ. φαρίνα
180-200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
100 γρ. βιτάμ μαλακό
1 φλ. από τον χυμό ανανά ή 1 φλ. γάλα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 23 εκ. και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Στρώνουμε τις στραγγισμένες φέτες ανανά και στα κενά τους βάζουμε από ένα κεράσι.
Χτυπάμε καλά βιτάμ και άχνη, ρίχνουμε τα αυγά τον χυμό ή το γάλα και τη βανίλια, σιγά σιγά προσθέτουμε την φαρίνα μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα κέικ.
Ρίχνουμε προσεχτικά πάνω από τις φέτες ανανά, στρώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment