01/05/2015

















από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο

Υλικά

10 πατάτες καθαρισμένες
200 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
700 ml φρέσκο γάλα
300 γραμμ. τυρί κρέμα
300 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες 2εκ και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20′ περίπου.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 2′, μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τη μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπέικον και τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν όλα τα υλικά.Αδειάζουμε τις πατάτες στο πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment