21/05/2015
















Υλικά

4 κλωναράκια βανίλιας (ή δυο κουταλάκι του γλυκού σκόνη)
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
140 γρ. ζάχαρης
6 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση συνταγής

Κόψτε στη μέση τις βανίλιες και ξύστε έξω τους σπόρους. Προσθέστε τις βανίλες στην κρέμα γάλακτος και βάλτε το να βράσει, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε τους χτυπώντας σιγά-σιγά στο ζεστό μείγμα κρέμας. Περάστε το μίγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, βάλτε το σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε χτυπώντας και τους σπόρους βανίλιας. Ρίξτε το μίγμα σε ένα δοχείο και αφήστε το να παγώσει για 4-5 ώρες.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment