Ραβιόλια γεμιστά και λάδι τρούφας














(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο (500 γρ.) έτοιμα ραβιόλια Grantortelli al tartufo
50 γρ βούτυρο με τρούφα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
10-15 σταγόνες λάδι τρούφας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλια, Σε 4 λίτρα νερό που βράζει, ρίχνετε 2 πρέζες αλάτι και βάζετε μέσα προσεκτικά τα Grandtortelli. Ανακατεύετε, αν χρειάζεται, πολύ προσεκτικά για να μην σπάσουν. Στα 4’ ακριβώς, βγάζετε τα Grandtortelli με δικτυωτή κουτάλα και τα σερβίρετε στα ζεστά πιάτα. Περιχύνετε πάνω απ’ το κάθε πιάτο, λίγο υγρό βούτυρο. Με σπρέι ή απ’ το μπουκάλι, ρίχνετε μερικές σταγόνες λάδι τρούφας πάνω από κάθε πιάτο. Τρίβετε φρέσκο πιπέρι και μια-δυο κουταλιές παρμεζάνα.

Tips

Τα ζυμαρικά κρυώνουν εύκολα και γι’ αυτό πρέπει να σερβιριστούν σε ζεστά βαθιά πιάτα

Σχόλια