31/05/2015











(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά (10 μερίδες)

500 gr φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
80 gr βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
180 gr ζάχαρη
5 αυγά
180 gr λάδι ελαφρύ
1 φακελάκι (20 gr) baking powder
330 gr γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού
2 πορτοκάλια, ξύσμα

για το σιρόπι:
250 gr ζάχαρη
250 gr νερό
2 πορτοκάλια, το χυμό
λίγη φλούδα πορτοκαλιού 

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος φούρνου διαστάσεων ∼25x33.
Αναμειγνύουμε τη λίγη ζάχαρη με την κανέλα.
Χωρίζουμε τα μισά φύλλα και τα απλώνουμε επάνω σε πάγκο εργασίας. Τα βουτυρώνουμε ένα-ένα και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα σουρώνουμε, από τη μικρή πλευρά, σαν ακορντεόν και τα τοποθετούμε στο ταψί κατά μήκος και χαλαρά.
Συνεχίζουμε μέχρι να σουρώσουμε και τα 6 φύλλα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12'-15' μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο, την baking powder, το γιαούρτι, το λικέρ και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Με ένα ψαλίδι κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα φύλλα ένα-ένα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού. Ρίχνουμε το μείγμα του μπωλ επάνω από τα ψημένα φύλλα.Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για ∼35'-40', έως ότου ροδίσει καλά και να έχει ψηθεί από κάτω.

Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 4'-5' και αφού βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνου και έχει κρυώσει αρκετά τη σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

29/05/2015



















(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

500 γρ. μοσχάρι
4 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. μουστάρδα (σκόνη)
1 φλ. ζωμό βοδινού
1/4 φλ. ξινόκρεμα (sour cream)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
αλάτι, πιπέρι
4 πατάτες
2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

για την sour cream:
1 φλ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ξινόγαλα

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε την ξινόκρεμα 3 ημέρες πριν.
Σε γυάλινο δοχείο βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλα. Ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ημέρες.
Μετά τις δύο ημέρες, κλείνουμε το δοχείο με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα να σφίξει τελείως και είναι έτοιμη.

Για το στρογκανώφ:
Κόβουμε το κρέας μας σε λωρίδες μάκρους 7εκ και πλάτους 2εκ. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μουστάρδα.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζωμό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ξινόκρεμα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από το μάτι.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει, περίπου 5 λεπτά.
Δυναμώνουμε την εστία, προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε το μάτι.
Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες (σαν σπιρτόξυλα). Τις τηγανίζουμε, τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε.
Για να σερβίρουμε, σε ένα πιάτο βάζουμε το κρέας με τη σάλτσα και από πάνω τοποθετούμε τις πατάτες.

27/05/2015

 

















(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη φέτα, το λάδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά. Πλάθετε τα ψωμάκια σε μπαλάκια και τα απλώνετε με απόσταση στο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180º C για 20'

21/05/2015
















Υλικά

4 κλωναράκια βανίλιας (ή δυο κουταλάκι του γλυκού σκόνη)
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
140 γρ. ζάχαρης
6 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση συνταγής

Κόψτε στη μέση τις βανίλιες και ξύστε έξω τους σπόρους. Προσθέστε τις βανίλες στην κρέμα γάλακτος και βάλτε το να βράσει, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε τους χτυπώντας σιγά-σιγά στο ζεστό μείγμα κρέμας. Περάστε το μίγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, βάλτε το σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε χτυπώντας και τους σπόρους βανίλιας. Ρίξτε το μίγμα σε ένα δοχείο και αφήστε το να παγώσει για 4-5 ώρες.

19/05/2015














Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
500 γρ. αρνίσιος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 κ.σ. Worcestershire sause
1 κ.σ. τοματοπελτέ
φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
250 ml. κόκκινο κρασί
300 ml. ζωμό κότας
1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες & κομμένες σε χοντρά κομμάτια
50 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180˚C.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο μέσα σ'ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίξτε και τσιγαρίστε τον κιμά σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και ανακατέψτε. Προσθέστε την Worcestershire sause, τον τοματοπελτέ και τα μυρωδικά και αφήστε το να βράσει για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Χύστε το κόκκινο κρασί και χαμηλώστε την θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Προσθέστε το ζωμό κότας και αφήστε το να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ βράστε τις πατάτες σε καυτό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, αφήστε τες να στραγγίσουν, ξεφλουδίστε τες, κόψτε σε χοντρά κομμάτια και λιώστε τες σε πουρέ μέσα σ'ένα σκεύος.
Προσθέστε τους κρόκους και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς (ο πουρες πρέπει να ναι ζεστός!).
Προσθέστε και την παρμεζάνα και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε ανακατεύοντας ξανά.Ο πουρές θα ναι αρκετά σφιχτός.
Αδειάστε και απλώστε τον κιμά σ'ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα απλώστε τον πουρέ από πάνω.
Προσθέστε έξτρα παρμεζάνα τριμμένη και τέλος μ' ενα πηρούνι κάνετε μερικές γραμμές σαν κυματάκια πάνω στην επιφάνεια του πουρέ.

06/05/2015
















(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

1 κονσέρβα ανανά σε χυμό στραγγισμένο
12-14 κεράσια φρέσκα η κονσέρβας
1/4 φλ. βιτάμ λιωμένο
1 φλ. σκούρα ζάχαρη
200 γρ. φαρίνα
180-200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
100 γρ. βιτάμ μαλακό
1 φλ. από τον χυμό ανανά ή 1 φλ. γάλα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 23 εκ. και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Στρώνουμε τις στραγγισμένες φέτες ανανά και στα κενά τους βάζουμε από ένα κεράσι.
Χτυπάμε καλά βιτάμ και άχνη, ρίχνουμε τα αυγά τον χυμό ή το γάλα και τη βανίλια, σιγά σιγά προσθέτουμε την φαρίνα μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα κέικ.
Ρίχνουμε προσεχτικά πάνω από τις φέτες ανανά, στρώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

05/05/2015














(Από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο (500 γρ.) έτοιμα ραβιόλια Grantortelli al tartufo
50 γρ βούτυρο με τρούφα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
10-15 σταγόνες λάδι τρούφας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλια, Σε 4 λίτρα νερό που βράζει, ρίχνετε 2 πρέζες αλάτι και βάζετε μέσα προσεκτικά τα Grandtortelli. Ανακατεύετε, αν χρειάζεται, πολύ προσεκτικά για να μην σπάσουν. Στα 4’ ακριβώς, βγάζετε τα Grandtortelli με δικτυωτή κουτάλα και τα σερβίρετε στα ζεστά πιάτα. Περιχύνετε πάνω απ’ το κάθε πιάτο, λίγο υγρό βούτυρο. Με σπρέι ή απ’ το μπουκάλι, ρίχνετε μερικές σταγόνες λάδι τρούφας πάνω από κάθε πιάτο. Τρίβετε φρέσκο πιπέρι και μια-δυο κουταλιές παρμεζάνα.

Tips

Τα ζυμαρικά κρυώνουν εύκολα και γι’ αυτό πρέπει να σερβιριστούν σε ζεστά βαθιά πιάτα

04/05/2015



(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

Για το μουσακά:
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. σούπας θυμάρι
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
3 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
100γρ. ντομάτες λιαστές και κομμένες σε κύβους
5 πατάτες μεγάλες και κομμένες σε χοντρές φέτες κατά μήκος
αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα
60γρ. βούτυρο
60γρ. αλεύρι
2 κρόκους αβγών
150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη για το τελείωμα

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλερι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζετε και ανακατεύετε συχνά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα λαχανικά, προσθέτετε τον κιμά και το σκόρδο, αλατίζετε και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τις ντομάτες, τις λιαστές και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει ο κιμάς και να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε το θυμάρι.
Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σοτάρετε τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά) με ελαιόλαδο το καθένα χωριστά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Αλατίζετε και τα αναμιγνύετε με το μίγμα του κιμά. Παράλληλα βράζετε και τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώστε να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε και λίγο. Τις αλατίζετε.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Βάζετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς με αβγογδάρτη να γίνουν ομοιογενές μίγμα που θα αφήσετε να ψηθεί λίγο. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα τους κρόκους με έντονες κινήσεις του αβγογδάρτη για να μην ψηθούν και μετά το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε.
Για το τελείωμα: Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 25x30εκ. και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Από πάνω απλώνετε το μίγμα του κιμά με τα λαχανικά. Κάνετε ακόμα μία στρώση από πατάτες και τελειώνετε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνετε το φαγητό στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

03/05/2015










(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 4-6 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια βίδες
1 & 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
Μια κούπα μαγιονέζα
1 κουτ.γλ. μουστάρδα
2 κουτ.γλ. άνηθο
1/4 κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό βρασμένο κοτόπουλο σε μπουκίτσες(ψιλοκομμένο)
2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
1 καρότο σε ροδέλες
Μισό αγγούρι σε ροδέλες
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε καλα! Έτοιμη

Tips

Μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο για περισσότερη γεύση

02/05/2015



(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

200 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
500 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης 
400 γρ. ζάχαρη
200 γρ. λεπτοτριμμένο καρότο
150 γρ. λεπτοτριμμένη κίτρινη κολοκύθα
110 γρ. μαύρες ή ξανθές σταφίδες (προαιρετικά)*
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλα
1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη 
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη 
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο 
Ελάχιστο αλάτι χοντρό
Άχνη για πασπάλισμα ή λιγο μαρμελάδα πορτοκάλι για να το αλείψουμε.

Εκτέλεση συνταγής


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το καρότο και την κολοκύθα τριμμένα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη για να βγάλουν τα υγρά τους.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το γαρίφαλο, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι χοντρό και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε μια λεκάνη κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο , το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρις ότου  διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια  και ανακατεύουμε.
Ύστερα, προσθέτουμε το μείγμα του καρότου με την κολοκύθα, πάντα ανακατεύοντας.
 Σταδιακά  προσθέτουμε το μείγμα του άλευρου με τα αρωματικά και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και βάζουμε σε φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη ή αλείφουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.














(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1 φύλλο δάφνης
1 καρότο, καθαρισμένο
1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο
1 κλωνάρι σέλερι

Για τη σαλάτα:
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
80 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
10 - 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλένουμε πολύ καλά τα μαυρομάτικο σε ένα σουρωτήρι κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Τα βάζουμε στην πιο μεγάλη κατσαρόλα που έχουμε και προσθέτουμε κρύο νερό να τα σκεπάσει κατά 5 - 6 εκ. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με μια κουτάλα (όχι τρυπητή) ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει να μαζεύεται αφρός στην επιφάνεια του υγρού. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το σέλερι και το καρότο. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 - 30 λεπτά.Τα σουρώνουμε και πετάμε τα λαχανικά. Αφού στραγγίξουν, τα απλώνουμε σε δυο καθαρές πετσέτες για να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.

Σαλάτα: Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες ή σε ψιλά καρέ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Βάζουμε τα μαυρομάτικα στο μπολ και ανακατεύουμε να πάει παντού η σος. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά, το μαϊντανό και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε και πάλι. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε!

01/05/2015

















από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο

Υλικά

10 πατάτες καθαρισμένες
200 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
700 ml φρέσκο γάλα
300 γραμμ. τυρί κρέμα
300 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες 2εκ και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20′ περίπου.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 2′, μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τη μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπέικον και τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν όλα τα υλικά.Αδειάζουμε τις πατάτες στο πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.