20/10/2015

cheesecake, new york

Υλικά

 για την βάση: 
    150γρ. μπισκότα digestive
    75γρ. βούτυρο λιωμένο
    75γρ. παξιμάδια
    ½ κ.γ. αλάτι
      για την κρέμα: 
        125γρ. ζάχαρη
        250γρ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
        600γρ. τυρί κρέμα (π.χ. Philadelphia)
        3 αυγά
        1 βανίλια
          Γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα

          Εκτέλεση συνταγής

          Χτυπάτε τα μπισκότα και τα παξιμάδια στο μούλτι και αφού γίνουν σκόνη τα ανακατεύετε με το βούτυρο και το αλάτι. Στρώνετε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνετε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. αφήστε το να κρυώσει όσο ετοιμάζετε την κρέμα.

          Χτυπάτε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη με αυγογδάρτη. Στη συνέχεια προσθέτετε τμηματικά το γιαούρτι και τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να γίνει μια αφράτη κρέμα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε και τη βανίλια. Βάζετε την κρέμα πάνω από την βάση και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 160 βαθμούς.

          'Οταν το γλυκό ψηθεί, σβήστε το φούρνο και αφήστε το μέσα να κρυώσει με την πόρτα του φούρνου ελαφρά ανοιχτή για να μην σπάσει η κρούστα. Όταν κρυώσει ο φούρνος το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.

          Αν θέλετε βάζετε από πάνω γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.

          Λίγα μυστικά ακόμα

          Καλύτερα να χτυπήσετε την κρέμα με σύρμα και όχι στο μίξερ ώστε να μην εισαχθεί πολύς αέρας, πράγμα που θα χαλάσει την υφή της κρέμας.


          Εκτύπωση και PDF

          0 comments :

          Post a Comment