21/10/2015

pumpkin, potatoes, prosciutto, parmesan

Υλικά

1 κιλό γλυκιά κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 κιλό μικρές πατάτες
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 φέτες προσούτο, ψιλοκομμένο
100g ψωμί τσιαπάτα, χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε την κολοκύθα και τις πατάτες σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μουστάρδα και 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατέψτε. Στρώστε τα στο ταψί και αλατοπιπερώστε.
  2. Ψήστε για 40 έως 50 λεπτά, γυρίζοντας τα λαχανικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ή μέχρι να ροδίσουν και να είναι τρυφερά.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 1 κουταλάκι του γλυκού από το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το προσούτο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Βάλτε το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. 
  4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε το ψωμί και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό. 
  5. Σε ένα μπολ αναμείξτε το φρυγανισμένο ψωμί, το προσούτο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό. Πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανικά και σερβίρουμε.
Εκτύπωση και PDF
Ετικέτες: ,

0 comments :

Post a Comment