13/10/2015





Ανεπανάληπτη και πανεύκολη φραουλότουρτα χωρίς γάλα.

Υλικά

Για το παντεσπάνι:



    250 γρ. μαργαρίνη
    200 γρ. ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    500 γρ. αλεύρι
    300 ml νερό ή γάλα σόγιας/αμυγδάλου
    15 γρ baking powder

      Για την κρέμα:
        750 γρ. γιαούρτι σόγιας (στραγγισμένο όσο γίνεται)
        ζάχαρη (όση επιθυμούμε)
        βανίλια
        φράουλες σε κομματάκια
        1 πακέτο σαντιγύ φυτική

          φράουλες για τη διακόσμηση

          Εκτέλεση

          Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι και απλώνουμε τη ζύμη σ' ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και βουτυρωμένο. Ψήνουμε ελαφρώς στους 180 έτσι ώστε το παντεσπάνι να παραμείνει μαλακό. Προσοχή!: Εάν η ζύμη παραψηθεί θα σκληρύνει σαν μπισκότο. Παράλληλα ανακατεύουμε μαζί όλα τα τα υλικά για την κρέμα. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το κόβουμε σε 3 ίσες λωρίδες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τοποθετούμε σε μια μακρόστενη πιατέλα μια λωρίδα παντεσπάνι και ρίχνουμε από επάνω παχιά στρώση κρέμας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάνοντας 3 στρώσεις παντεσπάνι/κρέμας. Στο τέλος αλείφουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε με τις φράουλες.
          Εκτύπωση και PDF

          0 comments :

          Post a Comment