07/10/2015

Brownies με γλάσο σοκολάτας χωρίς αλεύρι και γάλα.
















Υλικά

150 γρ. γλυκοπατάτα (πουρέ)
75 γρ. χουρμάδες
1 αβοκάντο
1 μπανάνα
1/2 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης/σφενδάμου ή μέλι
1 κ.γ. βανίλια
1 κούπα σκόνη κακάο
200 γρ. αμύγδαλο (σε σκόνη)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Γλάσο:
5 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τη γλυκοπατάτα και έπειτα την πολτοποιούμε μ΄ενα πιρούνι. Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το αβοκάντο, τη μπανάνα και τη γλυκοπατάτα και χτυπάμε ξανά. Τέλος προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, τη βανίλια και το κακάο. Τοποθετούμε το μίγμα σ΄ ένα μπωλ και το ανακατεύουμε με το αμύγδαλο (σε σκόνη), το μπέικιν και λίγο αλάτι.Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αναμιγνύουμε τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε τα brownies.

Για να βεβαιωθούμε εάν έχουν κτυπηθεί καλά τα ασπράδια σε μαρέγκα, δοκιμάζουμε να γείρουμε το μπολ και, εάν δεν πέσουν, είναι έτοιμα!!!
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment