25/10/2015


Lamb roll with garlic, parmesan and herbs

















Υλικά

    2 αρνίσια μπούτια ξεκοκαλισμένα
    ¼ φλ. τσαγιού μάραθο ψιλοκομμένο
    ¼ φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
    2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
    6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
    300 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
    2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο για το άλειμμα

      Εκτέλεση

      Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί, το μάραθο, τον άνηθο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το κρασί. Τρίβουμε πιπέρι και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τα μπουτάκια στον πάγκο εργασίας και με πινέλο τα λαδώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Με κουτάλι μοιράζουμε κατά μήκος τη γέμιση στα δύο μπούτια. Τυλίγουμε σε ρολό όσο μπορούμε και ράβουμε για να μη βγαίνει η γέμιση. Λαδώνουμε τα μπούτια και απέξω και αλατοπιπερώνουμε. Τα τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά σε δύο μεγάλες λαδόκολλες και τις δένουμε. Τοποθετούμε τα δέματα σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 2 ώρες και 15´, μέχρι να μελώσει το κρέας και να ψηθεί καλά. Έπειτα βγάζουμε τις λαδόκολλες, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τα ζουμιά της λαδόκολλας.


      Mερίδες: 8
      Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
      Χρόνος Ψησίματος: 135 λεπτά
      Εκτύπωση και PDF
      Ετικέτες: ,

      0 comments :

      Post a Comment