06/10/2015



Υλικά

Μια ζύμη για τάρτα έτοιμη
8-12 σύκα πλυμένα και στεγνά και κομμένα σε φέτες ή τέταρτα
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
250 γρ. Μασκαρπόνε
Λιγο δεντρολίβανο κομμένο
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τη ζύμη για τάρτα στην ταρτιέρα και ρίχνουμε από πάνω λίγο δεντρολίβανο. Το πιέζουμε να ενσωματωθεί στην ζύμη και ρίχνουμε και λίγη κανέλα, τόση ώστε να μην υπερκαλύψει το δεντρολίβανο. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς,
Στο μίξερ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Δεν προσθέτουμε πολύ ζάχαρη διότι τα φρούτα θα μας δώσουν επιπλέον γλυκύτητα. Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε κι ανακατεύουμε για λίγο μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί αλλά να μην μας κόψει. Αφήνουμε την κρέμα να σφίξει στο ψυγείο και γεμίζουμε την τάρτα ακριβώς πριν σερβίρουμε για να μην πανιάσει. Στρώνουμε με ένα κουτάλι και γαρνίρουμε με τα φρούτα.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment