27/02/2015




Τι χρειαζόμαστε για 4 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 κουτί κανελόνια  
1 κ. φρέσκο σπανάκι,καθαρισμένο 
300 γρ. κατίκι
200 γρ. φέτα μαλακιά 
4-5 κ.σ. βούτυρο 
μοσχοκάρυδο τριμμένο 
5-6 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη 
αλάτι,πιπέρι 
σάλτσα ντομάτας: 
400 γρ.τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή απο κουτί) 
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες 
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη αλάτι,πιπέρι 


Εκτέλεση


Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδειά κατσαρόλα και σωτάρουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας . Μόλις μαλακώσει, το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει και το αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά. Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Βάζουμε τα κανελόνια να ζεματιστούν για 2' σε νερό που βράζει.Τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το κατίκι και τη φέτα, που έχουμε θρυμματίσει με πηρούνι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Γεμίζουμε μ' αυτό το μείγμα τα κανελόνια, κατά τα 2/3. Τα τοποθετούμε σε σειρές σε βουτυρωμένο, πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, πριν ακουμπήσουμε τη δεύτερη στρώση. Στο τέλος, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα. Τα βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο, για 30'-35΄. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment