17/02/2015















Υλικά για 6 άτομα

1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
10 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε το μπούτι σε ένα πυρέξ. Προσθέτετε το αλάτι, τα δύο πιπέρια, τις σκελίδες σκόρδο, λιωμένες, πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο και το θυμάρι και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο (αν θέλετε, αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 2 μέρες στο ψυγείο, ώστε να απορροφήσει τα αρώματα των μυρωδικών).
Ανάβετε το φούρνο στους 220ο C και ψήνετε το κρέας για 30’. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχετε το φαγητό και προσθέτετε 1 μικρό ποτήρι νερό. Όταν είναι έτοιμο, σβήνετε τη φωτιά, καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 ‘.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο μεστή γεύση, ψήστε το κρέας αργά, σε γάστρα, στους 100ο C για 2,5 ώρες.
Εκτύπωση και PDF
Ετικέτες: ,

0 comments :

Post a Comment