20/02/2015



από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο

Υλικά 

800 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1,5 κιλό πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια)
330 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κομματάκια
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κύβο μυρωδικών (καλύτερα αν έχουμε σπιτικό)
λίγη φρυγανιά τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρούμε από το νερό και τις κρατάμε ζεστές.Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε λίγο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον κύβο μυρωδικών και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Αν σας αρέσει το ζαμπόν λίγο τραγανό το σοτάρουμε λίγο παραπάνω.Ρίχνουμε τον αρακά και περιμένουμε να πάρει βράση.Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 30x45 εκ.Με τα χέρια μας σπάμε τις πατάτες για να κάνουμε ένα περίπου πουρέ που να έχει όμως κομματάκια πατάτας μέσα.Προσθέτουμε το μισό τυρί και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.Το μείγμα του πουρέ το βάζουμε στο πιρέξ πάνω από τον αρακά, ώστε να το καλύψει όλο, με τα χέρια μας και χωρίς να πατάμε πολύ. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι λείο αντίθετα φαίνεται πιο ωραίο.Από πάνω πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment