16/02/2015







Η συνταγή που δίνω είναι για 4 άτομα  (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά

500 γρ ρύζι arborio για ριζότο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά τρυφερά
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (εκπληκτικό αποτέλεσμα δίνει το τύπου "κερκύρας")
1,5 λίτρο υγρό (νερό ή ζωμός από το βράσιμο της γαρίδας )
αλάτι θαλασσινό
500γρ γαρίδες μεγάλες βρασμένες
σαφράν 5-6 στήμονες είναι αρκετοί (ανάλογα με την ένταση που θέλετε να δώσετε)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 κούπας ρεγκάτο και παρμεζάνα σε ίση ποσότητα
2 σφηνάκια ούζο (υπάρχει ενα που λέγεται pilavas και έχει τέλεια ένταση για τα φαγητά)

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα φαρδύ σκεύος με σχετικά χαμηλό τοίχωμα βάζω το βούτυρο με το σκόρδο και το κρεμμύδι . Πριν μαραθεί τελείως προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν οι κόκκοι διάφανοι σε χαμηλή φωτιά !
Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το υγρό , σε δόσεις των 300 ml .Προσθέτω το αλάτι και το ούζο.  Μόλις πιεί όλη την πρώτη δόση υγρού προσθέτω την δεύτερη και ούτω καθ΄εξής !
Αφού δω οτι έχει γίνει το ρύζι  προσθέτω το πιπέρι και τα τυριά και το σαφραν . Προσθέτω και τις γαρίδες . Το ριζότο είναι έτοιμο !
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment