18/02/2015




Οι σαλάτα είναι για 4-6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 χταπόδι, περίπου 1.300-1.500 γρ., καθαρισμένο 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί ½ πράσινη και ½ κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο ½ ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο 1 ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο ? ποτηριού ξίδι 2 κ.σ. χυμό λεμονιού αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αγγούρι

Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε καλά μια κατσαρόλα και βάζουμε το χταπόδι χωρίς άλλα υγρά. Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι, δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια,τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το αγγούρι κομμένο σε κυβάκια και το χταπόδι. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το λάδι, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Δοκιμάζουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Tip Προσοχή στο αλάτι. Το χταπόδι, και η βινεγκρέτ δίνουν τη δική τους νοστιμιά στη σαλάτα.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment