Μελιτζάνες ιμάμ με φέτα



Τι χρειαζόμαστε για 2 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

4 μελιτζάνες μέτριες
σπορέλαιο για τηγάνισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι
200 γρ. φέτα
4 σκελ. σκόρδο
4 τομάτες ώριμες
αλάτι, πιπέρι
4-5 κλων. μαϊντανό
1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
20 γρ. πελτές τομάτας

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις χαράσουμε ελαφρώς στο εσωτερικό τους σε σχήμα Χ. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν και τις στραγγίζουμε καλά.Προσθέτουμε στις μελιτζάνες λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το εσωτερικό τους.
Φτιάχνουμε τη γέμιση:
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες-ροδέλες. Προσθέτουμε τις τομάτες τριμμένες, στο τρίφτη,(αφήνουμε μια ντομάτα στην άκρη)το αλατοπίπερο, τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και προς το τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Εδώ θέλουμε να γλασάρει η σάλτσα από το συνεχή βρασμό, χωρίς να μας μείνει στεγνή.
Στρώνουμε τις μελιτ

Σχόλια