16/02/2015


Υλικά

300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο
120 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κουτ. σούπας αλεύρι + έξτρα για το πασπάλισμα
300 ml ζωμό κότας
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
4 φύλλα φασκόμηλου
50 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
400 γρ. σφολιάτα
1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα της σφολιάτας

Eκτέλεση συνταγής

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα πράσα στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε την πατάτα και τον ζωμό. Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές αλεύρι και βάζουμε το κοτόπουλο, το σύγκλινο, τη μουστάρδα, το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε παραλληλόγραμμο ταψί αλειμμένο με λάδι και αλευρωμένο, και ρίχνουμε την κρύα γέμιση –διαφορετικά δεν θα ψηθεί ωραία η σφολιάτα. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, ενώνουμε καλά τα δυο φύλλα, κάνουμε μια τρύπα στο πάνω φύλλο για να φεύγουν οι ατμοί και αλείφουμε με το αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment