22/03/2016




















Υλικά

5 μανιτάρια πορτομπέλο
3 λευκά ή brown μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
4 μεσαία λευκά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές φλωρίνης ψητές κομμένες σε κυβάκια
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2+1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα χαρτί. Κόβουμε τα πόδια των πορτομπέλο και τα κάνουμε κυβάκια. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα καφέ ελάσματα ξύνοντας ώστε να μην πάρει άσχημο χρώμα το φαγητό μας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν και να καφετίσουν. Τότε ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Ρίχνουμε το ξύδι και αφού εξατμιστεί τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε άλλο τηγάνι με λίγο βουτυράκι σωτάρουμε λίγο τα πόδια των πορτομπέλο και τα λευκά μανιτάρια. Τα προσθέτουμε στα κρεμμύδια μαζί με τις πιπεριές, τα τυριά (κρατάμε 2 κ.σ. από τη γραβιέρα) και 2 κουταλιές φρυγανιά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε το μίγμα. Με αυτό γεμίζουμε τα πορτομπέλο και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.



17/03/2016
















Υλικά

250 γρ. φιογκάκια
2 μανιτάρια λευκά μεγάλα κομμένα σε φετούλες
1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε καρέ
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 πιπεριά κομμένη σε καρέ
2 χούφτες μπρόκολο σε φουντίτσες
1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στα 4
1/2 ποτηράκι κρασί
1 μικρό εβαπορέ
100 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. γραβιέρα και πεκορίνο τριμμένα
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό.
Ζεματίζουμε για 10 λεπτά το μπρόκολο ώστε να αρχίσει να μαλακώνει, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσουν να μαλακώσουν ρίχνουμε το μπρόκολο και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, αφαιρούμε το σκόρδο ρίχνουμε την κρέμα και το εβαπορέ και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά, την μουστάρδα και καρυκεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τα φιογκάκια μαζί με λίγο από το νερό τους ώστε το φαγητό μας να είναι λίγο ζουμερό.



01/03/2016


Οι Συνταγές από όλο τον κόσμο ευχαριστούν θερμά τους επισκέπτες τους και ανταποδίδουν! Κερδίστε μια συμμετοχή 6 ατόμων στα δωμάτια μυστηρίου mysteries στην Αθήνα (http://www.mysteries.gr).
Για να συμμετέχετε επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook
https://www.facebook.com/syntages.mageirikis.blog 
και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 15/03/2016 στις 23:59 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 16/03/2016 στη σελίδα μας.
Ένας τυχερός νικητής θα κερδίσει και θα έρθει στο mysteries μαζί με (μέχρι) άλλους 5 φίλους του/της να λύσουν το μυστήριο στην υπόθεση που θα επιλέξουν δωρεάν μέχρι τέλος Απριλίου.
Ετοιμάστε από τώρα την ομάδα σας για το πρώτο 100% Ελληνικό Ζωντανό παιχνίδι Μυστηρίου!